Hackerek

 

Még mindig WoW-ozok egy privát szerveren. Nem az enyém, de nem véletlenül nem crackelt szervert írok. Ugyanis ezek a szerverek a nagy World of Warcraft szervert emulálják. Fejlesztésük úgy zajlott, hogy a rendes, hivatalos, fizetős játék használata közben naplóztatták a hálózati forgalmat, és visszafejtették (feltehetően Assembly-re) a hivatalos klienst. (Na, ez a mozzanat tényleg nem épp szabályos.) Szóval a hivatalos szerverhez nem nyúltak, hanem a kliensből kibányászható adatok alapján írtak egy szervert. Ahhoz hogy a WoW ezt csinálja, a szervernek ezt kell neki elküldenie. Ok, akkor írjunk egy olyan progit, ami ezt küldi el… És így tovább… Ha figyelembe vesszük, hogy csak hobbiszinten foglalkoztak/foglalkoznak a szerverek megírásával, és ezt nem fizetésésrt teszik, akkor ez a produkció mondhatni egyedülálló. Nem hibátlan, nem azt mondtam. De leírások, bugjelentések, észrevételek alapján szerintem elmondható, hogy 80%-ban sikerült.
De nem ezt akartam írni, ezt csak letisztáztam, mert eszembe jutott…

A Hackerek cím arra utal, hogy az a szerver, amin én játszik, mostanában elég katasztrófálisan teljesít… Iszonyatosan nagy a latency, és ráadásul észre sem veszi ezt a tényt. A fórumon olvastam az adminunk hozzászólását abban a témában, ahol a sebessége miatt reklamálnak: A szervert hacker támadás érte!!!
Azért elképesztő… Ezen a szerveren (nyár elejétől nyár közepéig tartó 60+% offline mivoltából adódóan) elég kevesen játszanak. Mondjuk 20-30 játékos szokott egyszerre online lenni. És ezt állnak neki feltörni. Érdekes nem? Ez felvet bennem egy gondolatot: a Blizzard fizeti a hackereket, hogy tegyék tönkre a nem hivatalos szervereket? Mert ha én állnnék neki valahol valakiknek keresztbe tenni, valószínűleg a rendes nagy WoW-ot venném célba. Azzal ugye sokezren játszanak, és fizetnek is érte… Így ebben viszont semmi fantáziát nem látok…

   
There's no response yet to this post. You can leave yours at the bottom of the page. Pinging is currently not allowed.
 

Leave a Reply

 

You must be logged in to post a comment.