2x5000Ft < 0Ft!!!

 

Pár hete elmentünk Százhalombattára. Indulás előtt a naviban gondosan átállítottam, hogy ne csak a fizetős utakat, de az autópályákat is kerülje el. Az út így 10 perccel tovább tartott, mert az M0-t és M6-ot el kellett kerülni. Nagyon szuper.

Most hétvégén Jászberénybe mentünk, és fogalmam sincs, hogy éppen fizetős volt-e az út, amin mentünk, mert ugyan az M3 bevezető szakaszát érintettük, de a 80-as táblán kívűl mást nem láttam. Amikor gyanús lett, hogy na, mostantól tényleg autópályának minősül az út, akkor lehajtottam, mentünk kerülő úton.

Mikor megérkeztünk, elkezdtem böngészni az elérhető hivatalos információs oldalakat, amik egymásra mutogattak, hogy a másikon van minden, persze értelmes összefoglaló sehol sem volt. Találtam térképet, ami februártól érvényes, olyat nem, ami január végén. Zseniális. Találtam viszont egy cikket, hogy megyehatár utáni első lehajtóig érvényes a megyei autópálya matrica. Ez nekünk azért lenne jó, mert Hatvanig tudnánk azon menni, ha már egyszer fizetünk érte. De persze ez csak februártól van így…

Gondoltam, felhívom az éjjel-nappali ügyfélszolgálatot, hogy wtf:
– Ha most van egy pest megyei matricám, akkor azzal Hatvanig használhatom az autópályát?
– Holnaptól igen, de csak akkor, ha a […] számú csomópontnál hajt fel, mivel Hatvannál két felhajtó is van, és a másikra nem érvényes. Ma még vennie kell egy heves megyei matricát is, bármelyiken hajt fel.
– Uh, hát sajnos se kilóméter szelvényeket, se csomópont sorszámokat nem tudok fejből. Ki van ez valahol írva, hogy melyik matrica kell az adott felhajtónál?
– Nincs, de ha internet közelben van, akkor ott megkeresheti.
(Hát kösz, bazdmeg, majd veszek egy külön tabletet a kocsiba, ami az éppen aktuális jogszabályváltozásokat mutatja, hogy figyelhessem vezetés közben, hogy fizetős lett-e a következő kanyarig a kátyútenger alattam…)
– Ühüm, értem… Ééés van egy másik kérdésem is. Ugye ha januárban matrica nélkül hajtok fel egy szakaszra, akkor februárban büntetés nélkül vehetek utólag matricát, ami oda kell. Ha én még ma, azaz január utolsó napján felmegyek Hatvannál az M3-ra, akkor ugye nincs érvényes matricám, de februárban már érvényes lesz oda is az, ami most van. Ilyenkor mi történik?
– Ne hajtson fel Hatvannál.
– Hát ez zseniális, viszont hallásra!

   
There's no response yet to this post. You can leave yours at the bottom of the page. Pinging is currently not allowed.
 

Leave a Reply

 

You must be logged in to post a comment.